Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Αγωγή κατά της Σουζάνας Παπαδοπούλου

Ο Κώστας Λάβδας στην απολογία του αναφέρθηκε στην ακαδημαϊκή ελευθερία αξιολόγησης, ενώ επέμεινε στην εμπιστοσύνη που πρέπει να υπάρχει σε μια επιτροπή που ορίζεται με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Αν δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στην επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων εισαγωγής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, τότε κακώς είχαν βάλει αυτή την επιτροπή. Όπως έχει γίνει σαφές στη διάρκεια της δίκης, είχε θέσει το ίδιο ζήτημα, αν υπήρχε ή όχι εμπιστοσύνη προς την επιτροπή αξιολόγησης, και στη Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης που επικύρωσε τα αποτελέσματα εισαγωγής στο μεταπτυχιακό την επίμαχη χρονιά (2005).

Αναρωτιώμαστε μήπως η παραπάνω θέση αντιφάσκει με την αγωγή που έχει καταθέσει εις βάρος της Σουζάνας Παπαδοπούλου για 200.000 ευρώ για το πόρισμα διερεύνησης της υπόθεσης που της είχε αναθέσει η σύγκλητος μετά το θάνατο του Αλεξανδρόπουλου. Αν είχαν πρόβλημα οι κατηγορούμενοι γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν όταν ορίστηκε η επιτροπή, αλλά περίμεναν μέχρι να δουν τι θα γράψει ο καθένας για να ασκήσουν αγωγές;

Παραθέτουμε σχετικό άρθρο και υπενθυμίζουμε ότι η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη στα δικαστήρια Ρεθύμνου, στις 9:15.

Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
25/11/2010

Αγωγή κατά της Σουζάνν­ας Παπαδοπούλου για την υπόθεση Στέλιου Αλεξανδρόπουλου

Aπό τους καθηγητές Κοτρογιάννο, Λαβδά και Μενδρινού που ζητούν την καταβολή 200.000 ευρώ έκαστος

Η υπόθεση Στ. Αλεξανδρόπουλου σκιάζει, για ακόμα μια φορά, το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η καθηγήτρια του τμήματος Μαθηματικών και πρώην Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, κ. Σουζάννα Παπαδοπούλου, γνωστοποίησε στην ακαδημαϊκή κοινότητα ότι πριν μερικές μέρες της επιδόθηκε αγωγή, από τους κ.κ. Κοτρογιάννου, Λαβδά και Μενδρινού, αναφερόμενη στο πόρισμα, στο οποίο κατέθεσε ως μέλος της επιτροπής που είχε ορίσει η Σύγκλητος για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ζητούν να καταβάλλει το ποσό των 200.000 ευρώ στον καθένα.

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, σε ψήφισμά της, τάσσεται στο πλευρό της κ. Παπαδοπούλου. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η ΓΣ του τμήματος "κρίνει ότι η αγωγή τριών μελών ΔΕΠ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης σε βάρος της Καθηγήτριας Σ. Παπαδοπούλου είναι ενέργεια απαράδεκτη που πλήττει το κύρος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η κ. Σ. Παπαδοπούλου είναι ιδρυτικό μέλος του Πανεπιστημίου, υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της Συγκλήτου και επί έξι έτη Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, ένδειξη της ευρύτατης εμπιστοσύνης όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας για την ποιότητα του διδακτικού έργου και για το ήθος που εμπνέει στους φοιτητές".

Στο επίμαχο θέμα η κ. Σ. Παπαδοπούλου ενήργησε κατόπιν εντολής της Συγκλήτου με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα όλων των ενεχομένων μελών και με βαθύ αίσθημα δικαίου.

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών καλεί τα ανώτερα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου, Πρυτανική αρχή και Σύγκλητο, να καλέσουν δημόσια τα τρία μέλη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης να αποσύρουν την αγωγή σε βάρος της Καθηγήτριας Σ. Παπαδοπούλου».

3 σχόλια:

  1. Ma kala, pou tha ta vrei 600.000 evro h k. Papadopoulou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το πανεπιστημιο κρητης ειναι μπουρδελο ως γνωστων αναθεμα το πασοκ που το φτιαξε και του βαλε και το ΙΤΕ απο διπλα. Πολλα λεφτα διαφθορα. το κακο εχει ηδη γινει και καταστραφηκαν γενιες επιτημων

    ΑπάντησηΔιαγραφή