Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Απάντηση της Πρωτοβουλίας σε προσωπικό μήνυμα του Ιωάννη Παλλήκαρη



Στις 25-2-2013, μέλος της Πρωτοβουλίας έστειλε στους σέρβερ του πανεπιστημίου ενημέρωση για τις νέες αναρτήσεις του μπλογκ. Στις 28-2-2013 ο κ. Παλλήκαρης έστειλε το  παρακάτω μήνυμα στους σέρβερ του πανεπιστημίου ως απάντηση, απευθυνόμενος προσωπικά στο μέλος της Πρωτοβουλίας. Παραθέτουμε αυτούσιο το μήνυμά του και του απαντούμε στη συνέχεια.

Μήνυμα Παλλήκαρη:

Αγαπητή Marinad

Θα ήθελα να σας συμβουλεύσω ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το μεγαλύτερο ψέμα.
Επειδή αναφέρεστε σε γεγονότα και καταστάσεις εποχών που δεν ήσασταν στο Πανεπιστήμιο, εκτός εάν συγκαταλέγεστε στους αιώνιους φοιτητές, θα πρέπει να ρωτήσετε αυτούς που σας πληροφορούν, να σας πουν όλη την αλήθεια και εάν δεν την ξέρουν, να τους πείτε ότι η σκευωρία που είχε στηθεί πίσω από το όνομα Παλλήκαρης, από γνωστά συμφέροντα, κατέπεσε παταγωδώς από απαλλακτικό βούλευμα (228/2010) επί όλων των θεμάτων του Εφετείου Χανίων, το οποίο μπορείτε να αναζητήσετε στα αρχεία των Ελληνικών δικαστηρίων.

 Ι. Π.

Η δική μας απάντηση:

Κύριε Παλλήκαρη,

Καταρχάς θεωρούμε απαράδεκτη και ανήθικη την προσωπική απεύθυνση και επίθεση προς ένα και μόνο μέλος μιας συλλογικότητας που απλά ανέλαβε να γνωστοποιήσει στο πανεπιστήμιο τα κείμενά της. Επειδή οι παρεμβάσεις μας θα είναι συνεχείς, σε περίπτωση που θα θέλατε να συνεχίσετε να μας απαντάτε, θα ήταν προτιμότερο να απευθύνεστε στη συλλογικότητα και όχι σε μεμονωμένα μέλη της.
Όσον αφορά την ουσία της απάντησής σας προς το μέλος της συλλογικότητας μας, έχουμε να πούμε τα εξής:

Ατόπημα πρώτο: Κύριε Παλλήκαρη, κατανοούμε την ανάγκη σας να απενοχοποιηθείτε στις συνειδήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, υποστηρίζοντας ότι μόνο εσείς γνωρίζετε την αλήθεια για την υπόθεση, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κολυμπάμε στην παραπληροφόρηση και τον κιτρινισμό. Ίσως είναι βολικό να στηρίζεστε στην εντύπωση ότι το φοιτητικό κομμάτι της πανεπιστημιακής κοινότητας ανανεώνεται κάθε τέσσερα χρόνια, και μαζί του πεθαίνει και η μνήμη. Ωστόσο τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει. Δεν αποτελούμε μέλη καμίας σκευωρίας εις βάρος σας και δεν θεωρούμε ότι είσαστε θύμα καμίας κατάστασης. Με το να απαξιώνετε οποιονδήποτε δεν ήταν παρών στο Ρέθυμνο το 2006 και 2007, καθώς και το πλήθος των πηγών που υπάρχουν για το θέμα (ανακοινώσεις συνελεύσεων τμημάτων, φοιτητικών γενικών συνελεύσεων, συνελεύσεων εργασιακών χώρων του πανεπιστημίου και πλήθος άρθρων), δεν θα κατορθώσετε να αποδείξετε την αθωότητά σας. Όσα δικαστήρια κι αν αποφανθούν για το αντίθετο, θα συνεχίζετε να είσαστε ηθικά ένοχος στις συνειδήσεις μας. Άλλωστε, παρότι επικαλείστε τη δικαιοσύνη, και εσείς ο ίδιος την αμφισβητείτε, μιας  «που και αυτή ως θεσμός, προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της, σε μια χώρα που δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της» (επιστολή σας στις 18 Φεβρουαρίου 2013).

Ατόπημα δεύτερο: Θεωρούμε ότι στην απάντησή σας προς το μέλος της συλλογικότητάς μας δεν απαντάτε –ίσως επειδή δεν μπορείτε- σε τίποτα επί της ουσίας και το μόνο που κάνετε είναι να υποβιβάσετε το λόγο μας, θεωρώντας ότι είμαστε υποχείρια των αντιπάλων σας και δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε δική μας άποψη σε σχέση με την υπόθεση.

Ατόπημα τρίτο: Δεν αντιλαμβανόμαστε με ποιον τρόπο υποβιβάζετε το λόγο μας με το αν ανήκουμε ή όχι σε αυτό που ονομάζετε «αιώνιους φοιτητές». Θεωρούμε ότι αυτή η κατασκευασμένη και παραπλανητική κατηγορία, των λεγόμενων «αιώνιων φοιτητών», έχει τύχει ευρείας πολιτικάντικης και λαϊκιστικής χρήσης, αποπροσανατολίζοντας από τα πραγματικά προβλήματα του πανεπιστήμιου. Ως εκ τούτου δεν μας παραξενεύει που τη χρησιμοποιείτε.

Ατόπημα τέταρτο: Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρείτε ότι μπορείτε να αναλάβετε τον πατερναλιστικό ρόλο να μας νουθετήσετε. Αυτό από μόνο του δείχνει τη γενικότερη αντίληψη που έχετε για τους φοιτητές. Ωστόσο, η πορεία σας στη διοίκηση του πανεπιστήμιου δεν σας επιτρέπει να μας δίνετε συμβουλές.

Τέλος, αν και δεν έχει τόση σημασία, σας ενημερώνουμε ότι η ομάδα μας αποτελείται από φοιτητές και μη, κάποιοι από τους οποίους ήταν στο Ρέθυμνο το 2006 και το 2007.

Πρωτοβουλία Ενημέρωσης και Δράσης για την Υπόθεση Αλεξανδρόπουλου

Υ.Γ. Εφόσον αρχίσαμε αυτή τη συνομιλία, έχουμε πραγματική περιέργεια να μάθουμε ποια είναι αυτά τα τόσο ισχυρά συμφέροντα που σας αντιμάχονται και για ποιο λόγο συγκεκριμένα εσάς, αφού το κέντρο του σύμπαντος απέχει πολύ από το προσωπικό σας γραφείο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου